Over ons

Gert-Jan Aleman,
Gemeente Den Haag

"Ik vind het belangrijk dat mijn medewerkers bevlogen aan het werk zijn, daarom investeer ik in geluk en vitaliteit."

Het Fitste Bedrijf van Den Haag (FBDH) is in 2014 gestart en een initiatief van de gemeente Den Haag en stichting Sport & Zaken. De organisatie en coördinatie ligt sinds 2016 bij organisatie- en trainingsbureau Buro Sam.

FBDH stimuleert en enthousiasmeert het netwerk van Haagse werkgevers en werknemers die zich bezighouden met vitaliteit op de werkvloer. FBDH verbindt bedrijven en organisaties door het informeren over verschillende thema's in het kader van duurzame inzetbaarheid.

Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag heeft in de Sportnota 2015 - 2030 als uitgangspunt genomen dat alle Hagenaars de mogelijkheid moeten hebben om hun hele leven lang sport- en beweegactiviteiten te beoefenen.  Gemeente Den Haag heeft als speerpunt om de werkende Hagenaars te bereiken via Haagse bedrijven en organisaties. Op deze manier kunnen de werkende Hagenaars bewust worden gemaakt van het effect van bewegen en vitaliteit.

De afgelopen jaren heeft de afdeling Sport Support, in samenwerking met een aantal voorlopers, een start gemaakt met het stimuleren van een actieve en gezonde leefstijl onder werknemers. De gemeente vindt het van belang dat de samenwerking met andere werkgevers in Den Haag in het kader van een gezonde werkomgeving en vitale werknemers wordt gecontinueerd en uitgebreid. Dit kan worden bereikt door het beschikbaar stellen van kennis en expertise, het bij elkaar brengen van netwerken en het mogelijk maken van laagdrempelige events via ‘Het Fitste Bedrijf van Den Haag’ (FBDH).

Buro SAM

Buro SAM is een bevlogen projectmanagement en trainingsbureau met bewegen en vitaliteit in de hoofdrol. Via diverse vraagstukken brengt Buro SAM mensen letterlijk en figuurlijk in beweging.

Buro SAM heeft jarenlange ervaring in vitaliteit en wil net als gemeente Den Haag meer vitaliteit op de werkvloer. In een inspiratiesessie pitchte Buro SAM het concept over een vroege en energieke netwerkbijeenkomst voor Haagse bedrijven en organisaties. Het idee voor het FBDH vitaliteitsontbijt was hiermee geboren. Op 30 juni 2015, tijdens het WK Beachvolleybal, werd het eerste vitaliteitsontbijt georganiseerd.

Contact

Wilt u meer informatie over ons of over deze website, neem dan contact met ons op.

Vitaliteits-ontbijten

Door het jaar heen organiseren we energieke netwerkbijeenkomsten in de vorm van Vitaliteitsontbijten. Inspiratie, kennis en netwerken.

Lees verder »

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Met de nieuwsbrief van het Fitste Bedrijf van Den Haag wordt u op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen en acties op het gebied van vitaliteit voor bedrijven en organisaties.

Meld u aan »

Buro SAM
Gemeente Den Haag

Het Fitste Bedrijf van Den Haag is een activiteit van vitaliteitsburo SAM in samenwerking met gemeente Den Haag.