Blog en Vlog

Natasja Verloop,
Gemeente Den Haag

"Wat mij betreft mag de lunchwandeling vaker plaatsvinden. En hoe meer mensen meedoen, hoe leuker het is."

Be prepared, not scared

woensdag 24 juni 2015

De rode draad in wat Tom Plug bezig houdt is hoe je vanuit je eigen kracht duurzaam perspectief kunt creëren. Dat geldt zowel voor individuen als voor organisaties. In deze blog vertelt hij welke rol vitaliteit kan spelen in het voorbereid zijn op de steeds sneller en ingrijpender veranderende wereld.
In zijn functie bij KPN is Tom verantwoordelijk voor strategieontwikkeling en innovatie op het gebied van Human Resources.

Deze weken reis ik Nederland door om met groepen collega’s te delen welke trends we aan zien komen die impact gaan hebben op werk en op de manier waarop we werken. Dat kan soms best schrikken zijn, zie ik. In mijn verhaal neem ik mijn publiek mee in de veranderende (economische) verhoudingen in de wereld, in onze continue bereikbaarheid en de massale toegankelijkheid van (persoonlijke) informatie, in de snel toenemende levensverwachting, langer doorwerken en in het verdwijnen van beroepen door technologische ontwikkelingen.

Mijn verhaal eindigt niet in een doemscenario.
De ontwikkelingen die ik schets zijn weliswaar uitdagend maar niet onoverkomelijk en ze bieden ook kansen! De wereld wordt onze werkplek, we hoeven onze eigen omgeving niet meer te verlaten om studies te kunnen volgen aan prestigieuze instituten, we blijven langer gezond, krijgen er twee levensfasen bij en als we ons werk efficiënter kunnen doen ontstaat er nieuw werk; zo hebben de industriële en digitale revolutie al laten zien.

Maar uitdagingen omzetten in kansen vraagt wel wat van je.
Onze wereld wordt steeds meer VUCA (vertaald in het Nederlands staat die afkorting voor de termen vluchtig, onzeker, complex en ambivalent) en het is zaak dat je de (zelf)regie pakt om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van steeds snellere ontwikkelingen. Be prepared, not scared, houd ik mijn gehoor voor.

Wat houdt dat voorbereid zijn in? ik zie drie voorwaarden die ik hieronder heel kort toelicht.

  1. Kunnen presteren  Zorg voor je eigen vakmanschap. Iedereen heeft talent, het gaat erom dat je dat talent omzet in waarde. Onderhoud je expertise, kennis, vaardigheden en competenties door te blijven leren, ook in je werk en ook van vakgenoten buiten jouw organisatie.
  2. Vitaal zijn  Daar moet het hier natuurlijk in ieder geval over gaan. Zorg dat je jouw talenten optimaal kan inzetten. Werk aan eventuele belemmeringen en zorg voor balans door het combineren van bijvoorbeeld werk en privé, inspanning en ontspanning en je eigen belangen en die van je werkgever.
  3. Willen veranderen  Heb je de voorgaande twee punten voor elkaar? Gefeliciteerd! Ben je echter ook voorbereid op de toekomst? En kun je ook in andere situaties succesvol zijn dan in de voor jou vertrouwde omgeving?

Over vitaliteit is al veel geschreven, ook door de bloggers die mij zijn voorgegaan.
Mijn duit in het zakje is dat je het meest effectief aan je vitaliteit werkt als je het dicht bij jezelf houdt. Stel je de vraag wat vitaliteit voor jou betekent. Wat kun jij veranderen om beter in je vel te zitten en succesvoller te zijn? Verwerk dat vervolgens in je dagelijkse routine door dingen te doen die je leuk vindt, of waar je op z’n minst geen hekel aan hebt.

Zo probeer ik in mijn werk zo veel mogelijk te doen wat ik leuk vind, zoals deze blog schrijven. Om mijn conditie op peil te houden ga ik zo vaak mogelijk met de fiets naar kantoor en neem ik daar regelmatig de trap naar mijn werkplek op de zevende. Voor mij werkt dat veel beter dan ’s avonds een halfuur hardlopen en heeft, geloof me, uiteindelijk vergelijkbaar effect; niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk door op weg naar huis de dag nog even te laten passeren. Maak ten slotte werken aan je vitaliteit geen doel op zich maar laat het een middel zijn om je beter door te voelen.

Dit is wat je zelf kunt doen, aan je eigen vitaliteit.
Gun je als werkgever of manager jouw medewerkers duurzaamheid en toekomstvastheid? Ook dat kun je zó aanpakken dat de kans op blijvend resultaat en succes maximaal is. En het levert niet alleen hen iets op maar helpt de organisatie ook verder.

Nieuwsgierig geworden?
Ik ga er graag over met je in gesprek. En dan kom ik op de fiets…

Reacties  |  Reactie toevoegen »

Vitaliteits-ontbijten

Door het jaar heen organiseren we energieke netwerkbijeenkomsten in de vorm van Vitaliteitsontbijten. Inspiratie, kennis en netwerken.

Lees verder »

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Met de nieuwsbrief van het Fitste Bedrijf van Den Haag wordt u op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen en acties op het gebied van vitaliteit voor bedrijven en organisaties.

Meld u aan »

Buro SAM
Gemeente Den Haag

Het Fitste Bedrijf van Den Haag is een activiteit van Buro SAM in samenwerking met gemeente Den Haag.