Blog en Vlog

Edouard van Arem,
ex - MKB Den Haag

"Als oud-bestuurslid van MKB Den Haag met de portefeuille duurzaamheid weet ik dat MKB Den Haag ook staat voor een gezond ondernemersklimaat. In alle opzichten. Of het nu gaat om gezonde wet- en regelgeving of om gezonde bedrijven met vitale medewerkers. Daarom ondersteunde MKB Den Haag de activiteiten van FBDH. Omdat dat een van de manieren was en is om ons allemaal fris en fit te houden!"

Je gedragen naar wat je wilt zijn

woensdag 10 juni 2015

Deze blog is eerder verschenen op www.abnambro.nl en geschreven door Pim van Beek

Regelmatig vraag ik collega’s of ze hard werken, of ze hun baan topsport vinden. Als het antwoord ‘ja’ is, vraag ik vervolgens of ze ook voor zichzelf zorgen zoals een topsporter dat doet. Dus voldoende nachtrust, regelmaat en gezonde voeding. Meestal word ik dan voor gek verklaard, maar ik ben van mening dat je je gedrag moet aanpassen naar wat je wilt zijn en hoe je wilt presteren.

Fit en gezond

Je kunt je afvragen of een werkgever zich moet bemoeien met de gezondheid van medewerkers. Het kan ook aanvoelen als bemoeienis. Maar ik merk in mijn functie dat de jongere generaties daar juist erg voor open staan. Ze zijn bezig met vitaliteit en gezondheid, en vinden het ook normaal dat ze advies krijgen van een werkgever. Sterker nog, voordat ze solliciteren kijken ze vaak naar de mogelijkheden op het gebied van gezondheid en vitaliteit bij een werkgever. Zelf vind ik dat ook logisch. Als werkgever heb je verantwoordelijkheden. En hoe fitter en gezonder je medewerkers zijn, hoe beter je als bedrijf kunt presteren.

Doen wat je leuk vindt

Zelf werk ik zo’n 50 tot 60 uur per week. Sommige mensen vragen wel eens of dat duurzaam is. Ik vind van wel, omdat ik echt doe wat ik leuk vind. Het is een keuze om te werken bij ABN AMRO en een eigen bedrijf te runnen. Ik heb zelf een bedrijf dat zich richt op performance training en coaching, vitaliteit in allerlei dimensies. Ook geef ik workshops zoals energy-management. Daarin staat centraal hoe je duurzaam  met jezelf omgaat. Wissel je je werk bijvoorbeeld voldoende af met rust en herstel? Mij levert het leven genoeg energie op om twee banen te hebben. Het fijne is dat ik in mijn eigen bedrijf zelf beslissingen neem, ik hoef niets af te stemmen. Maar aan de andere kant is het ook fijn om bij ABN AMRO samen te werken met collega’s. Door input van anderen, kijk je vaak op een andere manier naar zaken. Dat verruimt mijn advies.

Elke dag beter

Wat voor mij belangrijk is, is dat je elke dag iets leert. Hoe kun je het iedere dag een beetje beter doen? Dan ontwikkel je jezelf ook. En je hoeft niet in een klasje te zitten om te leren, werken zelf is al een leerproces. Je kunt ook reflecteren en elkaar goede feedback geven. Jammer is dat sommige mensen feedback zien als kritiek. Maar ik denk dat je jezelf de kans ontneemt om te groeien als je feedback niet waardeert. Ik zeg ook wel vaker dat je geen leider hoeft te zijn, om leiderschap te ontplooien. Iedereen, ongeacht je functie, kan beter worden in zijn werk. En als je hulp nodig hebt, kun je bij ABN AMRO je duurzaam inzetbaarheidsbudget inzetten. Je krijgt jaarlijks een bedrag zodat je zelf kunt kiezen welke training of ontwikkelingstraject je wilt volgen. Volg een seminar, doe een training of koop een relevant boek, zolang je maar blijft groeien in je werk.

Reacties  |  Reactie toevoegen »

Vitaliteits-ontbijten

Door het jaar heen organiseren we energieke netwerkbijeenkomsten in de vorm van Vitaliteitsontbijten. Inspiratie, kennis en netwerken.

Lees verder »

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Met de nieuwsbrief van het Fitste Bedrijf van Den Haag wordt u op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen en acties op het gebied van vitaliteit voor bedrijven en organisaties.

Meld u aan »

Buro SAM
Gemeente Den Haag

Het Fitste Bedrijf van Den Haag is een activiteit van Buro SAM in samenwerking met gemeente Den Haag.