Blog en Vlog

Gert-Jan Aleman,
Gemeente Den Haag

"Ik vind het belangrijk dat mijn medewerkers bevlogen aan het werk zijn, daarom investeer ik in geluk en vitaliteit."

Kromkommertijd

vrijdag 10 augustus 2018

Komkommertijd? Nou daar merken we bij ons op kantoor niets van. De droogte van deze zomer zorgt voor kromme komkommers, verkleurde paprika’s en tomaten met schoonheidsfoutjes. Hoe zorgen we dat deze prima producten niet op de composthoop belanden? Hoe zorgen we dat dit niet ten koste gaat van de toch al lage groenteconsumptie? Hoe helpen we onze klanten hierbij?

Greenco deelde vorige week zes miljoen tomaatjes, die door het warme en droge weer niet aan de kwaliteitseisen voldoen, uit aan de liefhebber. Om voedselverspilling tegen te gaan. Hear, hear!
We moeten ons beseffen dat ook zonder de extreme droogte een aanzienlijk deel van al het groente en fruit de supermarkt niet haalt vanwege uiterlijke kenmerken als krasjes, grootte of kleur. Totaal niet duurzaam, een deceptie voor de boer en indirect een gemis voor de groenteconsumptie.

Om bij deze groenteconsumptie te blijven: de nieuwe Schijf van Vijf geeft als aanbeveling om minimaal 250 gram groente per dag te consumeren. In de praktijk halen veel mensen deze norm niet. De norm zou wel haalbaar zijn als we op meer momenten dan alleen bij het avondeten groenten zouden eten. Bij de lunch bijvoorbeeld, of als snackgroente bij een vergadering. De Wageningen Universiteit toont aan dat mensen in een vergadering gemiddeld 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten eten, als deze worden aangeboden.

Bij ons op kantoor zijn de snackgroenten al prominent present. Deze zien er echter allemaal piekfijn uit. Kunnen bedrijven niet meer kromme komkommers, beschadigde paprika’s en gedeukte tomaatjes aanbieden? Dit advies geef ik graag aan alle vergadertijgers! En zelfs de World Health Organization ondersteunt dit advies in hun speciale gids over het plannen van gezonde en duurzame vergaderingen. Zo zorgen we samen voor vitale werknemers!

Patty Scholten
Schuttelaar & Partners

Reacties  |  Reactie toevoegen »

Vitaliteits-ontbijten

Door het jaar heen organiseren we energieke netwerkbijeenkomsten in de vorm van Vitaliteitsontbijten. Inspiratie, kennis en netwerken.

Lees verder »

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Met de nieuwsbrief van het Fitste Bedrijf van Den Haag wordt u op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen en acties op het gebied van vitaliteit voor bedrijven en organisaties.

Meld u aan »

Buro SAM
Gemeente Den Haag

Het Fitste Bedrijf van Den Haag is een activiteit van vitaliteitsburo SAM in samenwerking met gemeente Den Haag.