Blog en Vlog

Edouard van Arem,
ex - MKB Den Haag

"Als oud-bestuurslid van MKB Den Haag met de portefeuille duurzaamheid weet ik dat MKB Den Haag ook staat voor een gezond ondernemersklimaat. In alle opzichten. Of het nu gaat om gezonde wet- en regelgeving of om gezonde bedrijven met vitale medewerkers. Daarom ondersteunde MKB Den Haag de activiteiten van FBDH. Omdat dat een van de manieren was en is om ons allemaal fris en fit te houden!"

Bijtanken

dinsdag 7 augustus 2018

De balans werk-privé laten veel mensen zich opleggen door hun werk. En als het dan eindelijk vakantie is hoor ik vaak zeggen dat er echt even moet worden bijgetankt. De brandstof is echt op. En als ze dan terugkomen van hun welverdiende rust en ik vraag geïnteresseerd of er is genoten, hoor ik maar al te vaak “ja maar ik ben ook nog een dag of vijf ziek geweest”. Werk en werkstress hadden zich gestapeld. Ziek worden was zo lang mogelijk uitgesteld. Vatbaarheid was toegenomen. De vakantie is een vrijbrief geworden om kuch en koorts toe te laten. Zonde van je vakantie toch?

Ik combineer door het jaar heen twee van mijn hobby’s: vogels en fotografie. Een keer of zes tot acht per jaar zit ik van zonsopgang tot zonsondergang in een speciaal voor fotografen gebouwde vogelhut. Vorige week was dat even afzien tussen 6.30 en 20.30 uur en 37 graden op je platte dakje op de Lemelerheide. Maar evenzo boeiend, uitdagend en rustgevend. Genietend van kleur, geur, natuur, de vrijheid van vogels en het vastleggen van mooie beelden. Telkens weer wens 1: een nieuwe vogel zien en 2: die vogel vastleggen. Maar bovenal, een dag met rust. Mijn eigen meditatieve moment. Geen moment denkend aan werk. Weg van de bewoonde wereld. Weg van wifi en 4G. Ik noem het preventie. Je kan kiezen om de regisseur te zijn van je eigen energie. Bijtanken is het handigst als de tank nog niet leeg is. Beter voor de motor. Het kost je een werkdag, maar het levert je een vakantie op. Mijn gevederde vrienden wilden met 37 graden ook extra kracht. Hoe voorzien jij jezelf door het jaar heen van je energievoorraad?

Bert Arons
Couleur-Locale

Reacties  |  Reactie toevoegen »

Vitaliteits-ontbijten

Door het jaar heen organiseren we energieke netwerkbijeenkomsten in de vorm van Vitaliteitsontbijten. Inspiratie, kennis en netwerken.

Lees verder »

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Met de nieuwsbrief van het Fitste Bedrijf van Den Haag wordt u op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen en acties op het gebied van vitaliteit voor bedrijven en organisaties.

Meld u aan »

Buro SAM
Gemeente Den Haag

Het Fitste Bedrijf van Den Haag is een activiteit van Buro SAM in samenwerking met gemeente Den Haag.