Blog en Vlog

Natasja Verloop,
Gemeente Den Haag

"Wat mij betreft mag de lunchwandeling vaker plaatsvinden. En hoe meer mensen meedoen, hoe leuker het is."

Hoera! Bevlogen

dinsdag 12 juni 2018

Van 4-8 juni was het de week van de bevlogenheid. Bevlogen medewerkers gaan op in hun werk, zijn betrokken en ze bruisen van de energie. Medewerkers met een lach op hun gezicht, die werken met passie en voldoening uit hun werk halen. Die zich op hun werk thuis voelen. Die de verschillen tussen collega’s zien als winst en deze verschillen benutten. Medewerkers die sneller leren en creatiever zijn. Enthousiasme is troef. De vitaliteit straalt ervan af. Heerlijk! Een groot deel van de tijd die we wakker zijn, verblijven we immers op ons werk.

Kenmerkend voor de bedrijven met bevlogen medewerkers is de vrijheid en het vertrouwen dat wordt gegeven. Het werk wordt gemarkeerd door kaders die alle ruimte geven om de eigen verantwoordelijkheid te nemen. Organisaties die hun medewerkers de kans geven om zichzelf te zijn. Organisaties die een open communicatie stimuleren waarbij ieder z’n mening geeft, openlijk waardering wordt gegeven en persoonlijke groei een bewuste keuze is. De winst? Bedrijven met bevlogen medewerkers leveren 17% meer productie, zijn 21% winstgevender, maken 40% minder fouten en hebben maar liefst 41% minder ziekteverzuim!

Kortom, een boeiende en winstgevende relatie tussen de organisatie en de medewerkers met een grote kans op topprestaties. En toch is maar circa 25% van werkend Nederland bevlogen…. Zullen we van de week van bevlogenheid om te beginnen eens een jaar maken?

Door Bert Arons, Couleur-Locale, 7 juni 2018

Reacties  |  Reactie toevoegen »

Vitaliteits-ontbijten

Door het jaar heen organiseren we energieke netwerkbijeenkomsten in de vorm van Vitaliteitsontbijten. Inspiratie, kennis en netwerken.

Lees verder »

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Met de nieuwsbrief van het Fitste Bedrijf van Den Haag wordt u op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen en acties op het gebied van vitaliteit voor bedrijven en organisaties.

Meld u aan »

Buro SAM
Gemeente Den Haag

Het Fitste Bedrijf van Den Haag is een activiteit van vitaliteitsburo SAM in samenwerking met gemeente Den Haag.