Blog en Vlog

Edouard van Arem,
ex - MKB Den Haag

"Als oud-bestuurslid van MKB Den Haag met de portefeuille duurzaamheid weet ik dat MKB Den Haag ook staat voor een gezond ondernemersklimaat. In alle opzichten. Of het nu gaat om gezonde wet- en regelgeving of om gezonde bedrijven met vitale medewerkers. Daarom ondersteunde MKB Den Haag de activiteiten van FBDH. Omdat dat een van de manieren was en is om ons allemaal fris en fit te houden!"

Hey jij, geluksvogel!

dinsdag 20 maart 2018

Hey jij, geluksvogel!

Wat geeft jou werkgeluk? Vandaag, 20 maart, is het de Internationale Dag van het Geluk. Bijna 90 procent van de volwassen Nederlanders geeft aan gelukkig te zijn (CBS, 2018). Uit het CBS- onderzoek blijkt dat er een sterke relatie is tussen werk en geluk. 84 procent van de werkenden is tevreden met zijn of haar werk.

Voor mij is werkgeluk zinvol werk doen, bouwen aan een duurzame en gezonde toekomst. En de waardering die ik krijg voor werken vanuit ambitie en talent. Maar misschien wel net zo belangrijk: mijn collega’s en klanten, zij maken het werk. Samen tot nieuwe creatieve oplossingen komen, hoe je bijvoorbeeld mensen kunt verleiden tot gezonder gedrag met de inzet van nudges. Of een goed verhaal in de media krijgen. Maar ook een lunchwandeling maken of een praatje bij de koffieautomaat. Zelfs op ochtenden wanneer de havermout te plakkerig is, de trein vertraging heeft, de ov-fietsen op zijn, ik mijn lunchsalade vergeet en mijn sportschoenen niet in de tas blijken te zitten voor bootcamp, zorgen mijn collega’s voor een lach op mijn gezicht.

En dat is maar goed ook. Want wie gelukkig is op zijn werk, is productiever en minder vaak ziek. We moeten waarschijnlijk tot ons 70ste doorwerken. Beter doen we dit in goede gezondheid en maken we er een feestje van. De jongere generatie werknemers wil vooral dat het werk hen gelukkig maakt en ze willen voldoening halen uit wat ze doen.

Je kunt zelf de slingers ophangen, maar ook de werkgever is in zekere mate van invloed. Sinds eind februari bieden Fontys Hogeschool, de Erasmus Universiteit Rotterdam en het HappinessBureau een opleiding werkgelukdeskundige aan. Heeft elk bedrijf over een paar jaar een Chief Happiness Officer die waakt over het werkgeluk van de werknemers? Best een goed idee toch?!
Dan komt mijn lijfspreuk van Loesje uit: De kunst is om zulk leuk werk te hebben dat je elke maand verrast bent dat je ervoor betaald krijgt.

Gelukkige werkdag!
Patty Scholten
Schuttelaar & Partners

Reacties  |  Reactie toevoegen »

Vitaliteits-ontbijten

Door het jaar heen organiseren we energieke netwerkbijeenkomsten in de vorm van Vitaliteitsontbijten. Inspiratie, kennis en netwerken.

Lees verder »

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Met de nieuwsbrief van het Fitste Bedrijf van Den Haag wordt u op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen en acties op het gebied van vitaliteit voor bedrijven en organisaties.

Meld u aan »

Buro SAM
Gemeente Den Haag

Het Fitste Bedrijf van Den Haag is een activiteit van Buro SAM in samenwerking met gemeente Den Haag.