Blog en Vlog

Natasja Verloop,
Gemeente Den Haag

"Wat mij betreft mag de lunchwandeling vaker plaatsvinden. En hoe meer mensen meedoen, hoe leuker het is."

Hulde aan de krokus!

maandag 19 februari 2018

Hulde aan de krokus

Zonder dat ie het weet, is de krokus al jaren mijn held. Zo snel als die kleurrijke kopjes ontluiken, gaat mijn hart voelbaar open. De vitaliteit hangt in de lucht. Aftellen. Licht is onderweg. Nog even en het is voorjaar, mijn favo!

Zonlicht is een pepmiddel voor stemming, energie en vitaliteit. Meer daglicht bevordert aantoonbaar de productiviteit en heeft een positief effect op de tevredenheid. Lichtsterkte uitgedrukt in lux is een vitaliserend facet van het daglicht. Daar waar de grauwe najaarsjaardag ons slechts voedt met 1.000 lux -we hebben dagelijks zo’n 5.000 nodig- werken we nu weer stap voor stap toe naar een strak blauwe hemel met een opbrengst van 125.000 lux. Ik zeg hoera!

En op kantoor? Daar worden we ook gevoed. Echter wel met een hoger gehalte stresshormoon door het óntbreken van daglicht. Een goede reden om tussen de middag te kiezen voor een energieboost: samen met je benenwagen en je fruithap naar buiten! Drie vliegen in een klap….

Terug naar mijn trouwe februarivriend. Lila, paars, wit, geel. Ze zijn er weer. En dat feestje vier ik met ze. De krokus staat voor mij jaarlijks symbool voor de opmaat naar de lux(e) van licht. En daarvoor verdient ie een krokus!

Bert Arons
Coleur-Locale

Reacties  |  Reactie toevoegen »

Vitaliteits-ontbijten

Door het jaar heen organiseren we energieke netwerkbijeenkomsten in de vorm van Vitaliteitsontbijten. Inspiratie, kennis en netwerken.

Lees verder »

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Met de nieuwsbrief van het Fitste Bedrijf van Den Haag wordt u op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen en acties op het gebied van vitaliteit voor bedrijven en organisaties.

Meld u aan »

Buro SAM
Gemeente Den Haag

Het Fitste Bedrijf van Den Haag is een activiteit van Buro SAM in samenwerking met gemeente Den Haag.