Blog en Vlog

Johanna Dekker,
Nationale Nederlanden

"Ik vind het belangrijk dat we als bedrijven van elkaar leren en elkaar helpen. Het is in ons aller belang dat mensen vitaal en gezond zijn. "

Dag oliebol!

vrijdag 5 januari 2018

Dag oliebol!

De laatste oliebol kijkt me wat meewarig van het aanrecht aan. Die gaan we echt niet meer opeten. De goede voornemens hangen op het prikbord in de gang en die gaan over fit worden, sporten, actief bezig zijn en niet over oliebollen eten.

Velen van jullie zullen dit soort voornemens hebben. Afvallen, meer sporten, minder zitten, misschien zelfs wel stoppen met roken – wie rookt er nog anno 2018? De eerste weken lukt dat allemaal nog wel. Facebook, magazines en tv-programma’s zitten vol met tips en hulpmiddeltjes. Maar het is onvermijdelijk, de klad gaat er in sluipen bij de meesten van ons.

Zo ging dat ook altijd bij mij. Hoewel ik redelijk gezond eet en hoewel ik driemaal per week hardloop en hoewel ik zoveel mogelijk op de fiets doe, ben ik toch iets te zwaar. Daar wil ik nu echt een keer iets aan doen. Ik heb een truc gevonden die ik uit mijn werk gehaald heb. In het dagelijks leven schrijf ik veel zakelijke teksten. Ik leer ook mensen hoe ze moeten schrijven. Een van de tips die ik heb, is denk niet in het eindresultaat, maar in de stappen er naar toe. Een goede tekst schrijf je nooit in een keer helemaal foutloos. Zet eerst op papier wat je al weet. Bouw je tekst in stukjes op. Maak fouten, tik de d’s en t’s rustig fout, maar zorg wel dat je tijd inbouwt om te verbeteren en te herstellen.

En dat doe ik nu ook bij dat afvallen. Ik denk niet in het eindresultaat van ik moet zoveel kilo kwijt. Nee. Iedere dag, als ik opsta, maak ik een plan voor die dag met de afspraken die daar bij horen. Iedere ochtend weer. Stap voor stap. Dat werkt, geeft rust en bouwt overzicht in. Het geeft ook tijd – iedere dag weer - om te herstellen als je een keer uitglijdt. Dat helpt mij om de afstand naar het uiteindelijke doel te bereiken. En jou ook! Het gaat lukken in 2018. Zeker weten.

Toen ik vanmorgen beneden kwam en die laatste oliebol op het aanrecht zag liggen, wist ik: die is voor de vogeltjes en niet voor mij. Ik wens jullie allemaal een geweldig vitaal 2018. 

Edouard van Arem
Strandhuis Communicatie

 

Reacties  |  Reactie toevoegen »

Vitaliteits-ontbijten

Door het jaar heen organiseren we energieke netwerkbijeenkomsten in de vorm van Vitaliteitsontbijten. Inspiratie, kennis en netwerken.

Lees verder »

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Met de nieuwsbrief van het Fitste Bedrijf van Den Haag wordt u op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen en acties op het gebied van vitaliteit voor bedrijven en organisaties.

Meld u aan »

Buro SAM
Gemeente Den Haag

Het Fitste Bedrijf van Den Haag is een activiteit van Buro SAM in samenwerking met gemeente Den Haag.