Blog en Vlog

Gert-Jan Aleman,
Gemeente Den Haag

"Ik vind het belangrijk dat mijn medewerkers bevlogen aan het werk zijn, daarom investeer ik in geluk en vitaliteit."

Ondergesneeuwd!

maandag 11 december 2017

Ondergesneeuwd!

“Zin om mee te gaan?” Meestal appt een vriendin me voor een film of borrel. Ik laat me namelijk graag door vrienden verleiden tot leuke dingen. Behoort een mindfulness loopclinic op zondagochtend, waarvoor zij me nu uitnodigt, ook daartoe? De forse sneeuwval zondagochtend maakt het antwoord op dit dilemma makkelijk en maakt er gezellig koffie drinken van. Geen lichamelijke inspanning, wel geestelijke ontspanning.

Ik vraag me af wat beter is voor mijn welbevinden. Die gedachte gaat ook door me heen als ik de beschouwing van Margreet Vermeulen in de Volkskrant van dit weekend lees: “De maatschappij, díé heeft een stoornis.” Vier op de tien Nederlanders krijgt ooit een stemmingsstoornis. Psychische stoornissen geven volgens de WHO de zwaarste gezondheidslast. De gekozen oplossingen liggen vaak op individueel niveau. Dat weerspiegelt zich ook in het nieuwe concept van ‘positieve gezondheid’, dat een grote opmars kent: “Gezondheid is het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven.” De Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving (RVS) stelt in haar rapport “Recept voor maatschappelijke problemen” dat de uitdagingen van het moderne leven wellicht ziekmakend zijn. Er ligt een grote druk op mensen vanwege de hoge maatschappelijke verwachtingen, zowel op school, werk als privé. “Ontkennen dat tegenslag onderdeel is van het leven, kan medicalisering in de hand werken.” De RVS pleit voor realistische verwachtingen die horen bij verschillende levensfasen. Het adviesorgaan geeft als aanbeveling om de aan de levensfasen gerelateerde knelpunten te erkennen als maatschappelijke problemen. En deze ook op maatschappelijk niveau te adresseren. Hier is volgens mij een grote rol weggelegd voor werkgevers. Wat zien we als norm, hoe communiceren we dat en belonen we goed gedrag? Gedragswetenschappelijke inzichten leren ons immers dat we graag bij de grote groep willen horen, en dat we het gewenste gedrag stimuleren door voorbeeldgedrag en beloningen. Positieve nudges, die gedrag makkelijk en aantrekkelijk maken, werken, weten we uit de projecten die we begeleiden.

De stijging van het aantal burn outs schreeuwt om een aanpak van de oorzaken. Zoals niet 24/7 online beschikbaar zijn. Maar tijd voor een goed gesprek. Bij het koffiezetapparaat op het werk, of thuis op de bank. Bijvoorbeeld op zondagochtend. Blij dat mijn goede voornemen om te gaan hardlopen letterlijk is ondergesneeuwd. En ik met een vriendin kan delen hoe we beiden als domme ouders worden neergezet door onze wereldwijze pubers. Het lot van onze levensfase. Maar ook hier geldt het advies van de RVS: “realistische verwachtingen…..”

Jacqueline Vink
Schuttelaars & Partners

 

Reacties  |  Reactie toevoegen »

Vitaliteits-ontbijten

Door het jaar heen organiseren we energieke netwerkbijeenkomsten in de vorm van Vitaliteitsontbijten. Inspiratie, kennis en netwerken.

Lees verder »

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Met de nieuwsbrief van het Fitste Bedrijf van Den Haag wordt u op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen en acties op het gebied van vitaliteit voor bedrijven en organisaties.

Meld u aan »

Buro SAM
Gemeente Den Haag

Het Fitste Bedrijf van Den Haag is een activiteit van Buro SAM in samenwerking met gemeente Den Haag.