Blog en Vlog

Edouard van Arem,
ex - MKB Den Haag

"Als oud-bestuurslid van MKB Den Haag met de portefeuille duurzaamheid weet ik dat MKB Den Haag ook staat voor een gezond ondernemersklimaat. In alle opzichten. Of het nu gaat om gezonde wet- en regelgeving of om gezonde bedrijven met vitale medewerkers. Daarom ondersteunde MKB Den Haag de activiteiten van FBDH. Omdat dat een van de manieren was en is om ons allemaal fris en fit te houden!"

Rennen voor de rust

vrijdag 17 november 2017

“Sinds ik hardloop, ben ik echt minder verkouden”. Ik ren met mijn hardloopgroepje door de duinen rond Kijkduin. Het is zaterdagochtend en het is heerlijk weer. Een fris, zonnig herfstweertje. We lopen niet hard, maar in een rustig tempo. Tijd om met elkaar wat te praten. Een van mijn hardloopmaatjes heeft het over haar gezondheid. Ooit was ze vaak verkouden, zeker tijdens de overgang van zomer naar winter. Maar nu ze hardloopt, is dat weg. Ze is arts en weet dus hoe belangrijk bewegen is. “Maar ook mijn smoezenboek zat altijd vol om iets niet te doen. En dat werkte averechts. Niets doen omdat ik geen tijd had, geen zin had, waren smoezen. Ik voelde me minder fit, kreeg minder energie, maar de volle agenda bleef.”

Ze gooide het roer om. Zo vertelde ze mij. “Ik meldde me aan bij de club, dat werd de stok achter de deur en dat zorgde voor regelmaat. En het werkt, echt. Ik loop nu met regelmaat, ik ga me steeds fitter voelen en ik ben dus minder verkouden. Heerlijk.” Ik herkende dat verhaal volledig. Ook mijn agenda was en is altijd overvol. Vervelen komt niet in mijn woordenboek voor. Door het sporten in te plannen, te organiseren en mezelf te committeren door lid van een club te worden, ben ik me in alle opzichten beter gaan voelen. En waar hebben we het nou over: zes tot zeven uur in de week! Kom op, als daar geen tijd voor is?

Tijd maken leidt tot tijd hebben. En dat zorgt voor rust. Ook ik ben minder vaak verkouden. Het lopen geeft mij rust in mijn hoofd – alle tijd om de volle agenda onder het lopen te verwerken of te vergeten – en ik voel me fitter dan ooit. Rennen om rust te krijgen. Op alle fronten. Ik raad het iedereen aan!

Edouard van Arem

Reacties  |  Reactie toevoegen »

Vitaliteits-ontbijten

Door het jaar heen organiseren we energieke netwerkbijeenkomsten in de vorm van Vitaliteitsontbijten. Inspiratie, kennis en netwerken.

Lees verder »

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Met de nieuwsbrief van het Fitste Bedrijf van Den Haag wordt u op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen en acties op het gebied van vitaliteit voor bedrijven en organisaties.

Meld u aan »

Buro SAM
Gemeente Den Haag

Het Fitste Bedrijf van Den Haag is een activiteit van Buro SAM in samenwerking met gemeente Den Haag.